Європейські програми

Не може бути справедливої Європи без справедливої України. Не може бути безпечної Європи без безпечної України. Простіше кажучи: не може бути Європи без України.

— Дональд Туск, Голова Європейської Ради.

 

Центр Анни Київської, базуючись на своїй історії, бажає підтримати Україну на її визначеному курсі євро-атлантичної інтеграції.

Центр, з моменту свого заснування в 2013 році, будував свою діяльність таким чином, щоб Європа була провідною лінією у його розвитку.

 

У 2013-2014 роках, підчас Революції Гідності, Центр проводив акції солідарності з українським народом, кампанії в соціальних медіа, інформування журналістів, політиків та інтелектуалів.

 

У 2018 році Центр провів акцію Україна-Європа SoftPower. Це була зустріч із драматургом і режисером Владом Троїцьким і французькою письменницею і галеристкою Орелі Шофер-Івар.

 

Кожного року Центр допомагає організовувати французьку частину програми Європейського освітнього туру для Української Академії Лідерства у Французькому Сенаті, Парламенті, французьких вишах та штаб квартирі ЮНЕСКО.

 

У Парижі Центр організували концерт проекту «Поліфонія» у партнерстві з Музеєм Гончара та програмою ЄС Креативна Європа.

 

У 2019 році Центр адаптував свою стратегію і ввів Європейські програми як один з напрямів свого розвитку. Відбулася перша резиденція європейських лідерів думок: істориків, митців і філософів, у якій брали участь польський філософ Кшиштофом Чижевським, український історик Ярославом Грицаком, український митець Володиром Кауфманом і польський Яреком Першко.

 

Мета наших Європейських програм: спонукати до усвідомлення європейської ідентичності в 21 столітті через діалог і реалізацію культурних, мистецьких, наукових та просвітницьких проектів.

 

«Європейські зустрічі Анни Київської» – наш дискусійний майданчик, що об’єднує політиків, бізнесменів, громадських, культурних та духовних діячів з України,Франції, інших країн Європи та наших американських та канадських партнерів.